21.02.2016

Bugün ne yapsam? Hayallerinizi Zorlayın


Bugün ne yapsam?


Yaşamak güzel; nerede, nasıl, kiminle ve hangi şartlarda olursa olsun.

Hayatımız için yapacağımız en iyi şey, mevcut her durumda mutlu, huzurlu ve zevkli anlar geçirmeyi istemek ve bilmek. Bir gökdelenin loftundaki terasta da, iki katlı bir evin bahçesinde de, bir apartman dairesinin küçücük balkonunda da aynı keyfi almak mümkün. Yeter ki isteyin…

Hepimizin evlerinde, duvarları aşıp temiz hava almak için çıktığımız bir açık hava mekanı vardır.
Peki, bu alanları yeterince değerlendirebiliyor musunuz?
Hayatın tüm yüklerinden, telaşından, evde ve işte yapılması gereken işlerden yorulan günümüz modern çağ insanlarının şöyle bir keyiflenmeye, hemen kapılarını açıp gökyüzüyle buluşmaya, kitabını, dergisini okuyup ardından şekerleme yapmaya ihtiyacı var.
Ayrıca yalnız kalmaktan sıkıldığınız zamanlarda, her mevsim sevdiklerinizi de bu mekanlara davet edip, unutamayacağınız bir gün de geçirebilirsiniz. Gelin bundan sonra sizinle birlikte bu alanları nasıl düzenleyebiliriz bir bakalım…

Keyifli yaşam fikirleri ile dolu yeni, kentli yaşama merhaba…

Gerçek hazzı yaşamak için kendinize ait özel zamanlarınız, mekanınız, hobileriniz, zevkleriniz, ilgi alanlarınız kısacası yaşam stiliniz olmalı.
Yaslanın arkanıza, rahatlayın ve tüm olumsuz düşüncelerinizden sıyrılın.

Bu ay en çok sevdiğiniz ve merak ettiğiniz yazarın okumadığınız kitaplarını alın, bahçenize kurulun ve sırasıyla okuyun.
Ya da yeşillik ekin. Dalından koparıp salatanıza ekleyeceğiniz dereotu, maydanoz, tere, roka ve fesleğenin yediklerinize nasıl daha bir lezzet kattığına inanamayacaksınız. Hemen bu tohumlardan alın ve ister saksılara isterseniz toprağa ekin.

Hayat herkes için yoğun, zor ve karmaşık. Nefes almak, tempoyu hafifletmek gerek.

Evde yetiştirilebilmesi mümkün olan sınırlı da olsa bazı tür bitkiler vardır ama çoğu insan nasıl bakılacağını bilmediğinden çok kısa süre sonra bunların kuruduğunu görür. Bahçe bitkilerine nazaran bakımlarının daha zor olduğu gerçeğini de göz önüne alırsak haklısınız,  bunda pek suçunuz da yok denebilir.
Bahçenizde bundan böyle birlikte yaşamaya karar vereceğiniz bitkilerin de, içerdekiler gibi bakıma ihtiyacı var elbet ama çok daha çeşitli ve kolay…
Bahçe, teras, balkon dekorasyonu, saksıda ve toprakta yetiştirilebilecek ağaçlar, çalılar, çiçekler, sebzeler, meyveler, baharatlar, sahip olmanız gereken bahçe mobilya ve ekipmanları, gölgelikler, sulama malzemeleri, aydınlatma türleri, aksesuarlar ve en önemlisi kısa süreli kaçamaklar da olsa açık hava yaşamı ile hayatı nasıl keyiflendirebileceğinizi paylaşacağız.

Nasıl ki bir eve girdiğinizde o evin dekorasyonu sizin tarzınızı, kimliğinizi ve yaşam biçiminizi ortaya çıkarıyor ve sizi anlatıyorsa, bahçeler de öyle olmalı.  Sizi yansıtmalı, huzur ve keyif vermeli.

Stil Sahibi Olmak Ayrıcalıktır

Renklerin ruhlarımıza kattığı çeşitlilik tartışılmaz. Özellikle yeşil ve mavi dinginlik, huzur ve sakinlik etkisiyle çevremizde hep olması gereken iki renk. Bitkiler huzur verir, açık hava ve oksijen ise sağlık… O sebeple değil mi zaten tüm kış şehirden uzaklaşıp, doğayla ve denizle buluşmayı iple çekmemiz.
İşte bu arzunuzu hemen her gün gerçekleştireceğinizi ve bunu bir yaşam stili haline getirebileceğinizi düşünün, harika olmaz mı?
Bir sandalye ya da bir şezlong, küçük bir masa ve bir gölgelik ile keyfinize diyecek olmaz. Bu arada hanımelinden gelen mükemmel koku ile rahatlarken hafiften bir müzik de dinleyebilir, bir sonraki güne daha aktif ve huzur dolu başlayabilirsiniz.
Bu hayat sizin.


Bugün ne yapsam diyerek, yeni fikirlere açık olarak yaşamınıza yeni bir sayfa açın, hayallerinizin ötesine geçin ve çevrenize de bunu yansıtın. Unutmayın, stil sahibi olmak ayrıcalıktır…

Citytrend 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder