21.05.2016

Bugün ne yapsam? Yerim var, jakuzi mi alsam?

Dış Mekan Jakuzi
İş ile ev arasında hepimizin hayatı koşuşturmalar ile geçiyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan hayatımızda dışarıda geçirdiğimiz vakit, yol, öğle yemekleri, uzayan işler sebebiyle mesailer ile günde on iki  saati buluyor; hatta geçiyor bile. İşte böyle bir günün sonunda kim bir an evvel eve gelip rahatlamak istemez?

Ayrıca eve geldikten sonra akşam yemeği, çocuklar, yapılacak işler derken dinlenip rahatlayacak vakit iyice azalıyor. Maalesef öncelikler listesindeki en son kişi kendimiz  olduğumuzdan önemli olan yine kendimize ayıracağımız kısacık da olsa süreyi en iyi şekilde değerlendirebilmek... 

Bugün ne yapsam?
Sürükleyici bir roman, bir kadeh şarap, soft jazz eşliğinde suyun içinde olmak mesela; hem de yeşillerin arasında…


Jakuzi ile strese son


İnsanların büyük çoğunluğu sabah kalkar kalkmaz güne zinde başlamak için suya girer. Aynı şekilde eve döndükten sonra da iyi bir uyku çekmek için! Suyun vücuda faydası hem biyolojik hem fiziksel hem de ruhsal açıdan inanılmazdır. Hatta çok uzun yıllardan beri su terapisi insanların tedavilerine yardımcı olmuştur.
Yıllarca Romalılar ve Yunanlılar suyun bu mucizevi etkisini keşfetmişler ve bunun için özel banyolar yapmışlar. Günümüzde de doktorlar  sağlıklı olmak için suyun iyileştirici yönünün ne kadar önemli olduğunu doğrulamaktadırlar.
Bahçenize ya da terasınıza koyacağınız bir jakuzi ile hem açık havanın keyfini ve enerjisini hem de suyun gücünü hissedeceksiniz!
 
Peki, nedir bu suyun gücü?

Su, özellikle basınçlı su;
Direk olarak vücut ve zihin yorgunluğunu alır.
Vücuttaki ağrıları ve sertlikleri giderir.

Vücuda endorfin salgılanmasına yardımcı olarak stresi azaltır.
Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.
Eklem iltihapları, sırt ağrıları, kas ağrılarını yumuşatır ve yaraları onarır.
Esnekliği artırarak kasların dayanıklılığını geliştirir.
Yaşlanma etkilerini azaltır.
Yüksek kan basıncını dengeler.
Metabolizmanın daha hızlı çalışarak kilo dengesini korumaya ya da kilo verdirmeye yardımcı olur.

 Ne tip bir Jakuzi?
Dış Mekan Jakuzi
Dış mekan jakuziler iç mekanlara oranla çok daha çeşitli olabilmektedir. Şayet bahçede bir yüzme havuzu varsa aynı mekan içerisine havuz tasarımına uygun olarak dizayn edilebilir.
Eğer havuz yoksa bahçenin, uygun büyüklükte ise balkonunuzun ya da terasınızın bu iş için en uygun kısmı seçilmelidir. Jakuzide oturup rahatlamanın ve sakin olmanın gerekliliği düşünülürse bu seçilecek mekanın sessiz ve kuytu bir yer olması çok daha isabetli olacaktır.

Bahçe dekorasyonu ve tarzına uygunluk beklentilerin bir diğeridir. Şayet modern tarzda bir bahçeniz varsa seçilen jakuzi ortamı da yine bu tarzda olmalıdır.
Peyzaj mimarınızın ve sizin tecihlerinize göre şekil, boyut ve stilde sınır yoktur. Ayrıca ne tür bir jet sistemi istediğiniz, pompa ve havalandırma seçenekleriniz de önemlidir.

Terapi yapmak, rahatlamak, eğlenmek, dinlenmek ya da tercihiniz hepsinden yana mı? 

Jakuzinizi seçerken ve mekanı yaratırken bu tercihler size yol gösterici olacaktır.
Hangi tarz olursa olsun kullanımının, temizliğinin ve bakımının mümkün olduğunca basit ve kolay olmasına dikkat etmek gerekir. Ayrıca basınç dereceleri değişebilen jetler çok daha kullanışlı olmaktadır.
Pratik kullanım beklentisi yılın ve günün istediğiniz saatinde kolayca bu keyfi yerine getirebilmenizi sağlar. Bu sebeple planlamanın çok iyi yapılması gerekir. Aksi taktirde jakuziniz bir süre sonra süs havuzu olmaktan öteye gidemeyecektir.


Günümüzde stresten ve yoğun bir hayattan arınmış yaşam artık maalesef söz konusu bile değil. Daha kaliteli bir yaşam için daha çok çalışmak gerekliliği gibi vahim bir ironi var. Bu durumda bizim yapacağımız bugün ne yapsam demek; niye yaşıyoruz dememek için küçük anları bile keyifli, huzurlu ve eğlenceli hale getirmesini bilmektir; En azından…

Citytrend

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder