28.05.2016

Bugün ne yapsam? Pikniğe Gidiyoruz.



Piknik yapmak


Şehir yaşamından zaman zaman sıkılmamak elde değil. Yoğun trafik, gürültü, hava kirliliği, kargaşa, insanların birbirine tahammülsüzlüğünü arttıran olumsuz etkenler. Elbette şehirde yaşamanın avantajları da yok değil. Sinema, tiyatro, sanatsal diğer aktiviteler, sosyal ortama yakın olma, yeme içme zenginliği ve iş yerlerine yakınlık insanların şehir ortamından uzaklaşmasının önüne engeller koyan faktörler.

Ama insan bazen sakinlik istiyor. Ne bir medya iletişim aracından bir ses, görüntü ne korna sesi hatta insan yüzü görmek istemiyor. Doğaya karışmak, börtü böcek ve yeşil ile baş başa kalmak istiyor.

Pratix365 ile bugün ne yapsam konsepti piknik yapmak ile devam ediyor. Hava güzel, hoş güzel olmasa ne olur? Hafta sonu çalışmayanlar için ya da izinlerini hafta içi bir gün kullananlar için işte harika  piknik aktivitesi...
Piknik yapmak

Piknik yapmak



İlk olarak yaşadığınız yere en yakın piknik alanları hakkında bilgi sahibi olun. 
Şayet hava güzelse ve deniz kenarında piknik yapabilecek bir lokasyondaysanız ilk tercihiniz bu olabilir. Çünkü böylelikle denize de girebilir iki aktiviteyi birden gerçekleştirmiş olursunuz. O zaman piknik sepeti yanında deniz için bir plaj çantası da hazırlamanız gerekir. Havlu, mayo, yedek mayo, güneş gözlüğü, güneş kremi, şapka; biraz denizin dibini keşfedeyim diyenler için şinokel, deniz gözlüğü gibi deniz aksesuarları alacaksınız yanınıza. 

Piknik sepetinde neler olmalı?


Piknik yapmak


Piknik yapmak


Piknik yapmak


Piknik yapmak

İlk olarak uygun bir piknik sepeti satın almalısınız. Konsepte uygun, havalı, şık ve fonksiyonel...
Yere sereceğiniz bir piknik örtüsü. (şu pötikareli olanlar tam havaya girmeyi sağlasa da düz renk bir keten örtü de çok hoş olacaktır.)
Bardak, çatal, kaşık, bıçak, tuz, karabiber.
Evde hazırlanmış sandviçler. (Sandviçlerde sınırsız tarifler var, bugün ne canınız çekiyorsa artık...)
Peynir ve şarküteri ürünleri.
İçecekler ve su.
Evde hazırlanmış nefis bir tarz.
Termosa kahve.

Bugün ne konseptinin en huzur veren aktivitelerinden biri piknik yapmak
İşte bu kadar. Sonrasında kitabınızı alıp yere uzanarak günün keyfini sürmeye, doğanın muhteşemliği karşısında hayran kalmaya ve motivasyonun zirvesine tırmanmaya başlayabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder