25.09.2016

Bugün ne yapsam? İlk önce karar verin...



Jean J. Rousseau'nun çok sevdiğim bir sözü vardır. 
"En çok yaşamış insan, en çok yıl saymış olan değil; fakat hayatı en çok hissetmiş olandır." 
Rousseau savunduğu fikirleri ve toplumsal değerleri açısından okunması ve tanınması gereken bir düşünür. Yaşadığı yıllar göz önüne alındığında taktir edilesi bir fikir adamı, bir Kalvinist. (Kalvincilik, toplumsal kurumları; gelenekçi din anlayışına göre değil de, Hristiyanlığın başlangıcındaki özüne göre düzenlemeyi savunan; bu amaçla bilimsel gelişmelere koşut bir eğitim-öğretim uygulamaya çalışarak yeni bir teknoloji oluşturan mezhep) 
Hayatı hissetmeli, ertelememeli; hangi koşulda olursa olsun.Hayaller çoğu zaman hayatı doyasıya yaşamayı küçük şeylerden mutlu olmayı engelleyen düşünceler.
Yatağınıza yattığınızda ve güne baktığınızda sizi gülümsetecek şeyler yaşamadıysanız problem var demektir; hem de hemen çözülmesi gereken. Şimdi takın kulaklığı, en sevdiğiniz yolda yürüyüşe çıkın. Yaşam tarzınızı iyileştirin. Bugün ne yapsam diye güne başlayın. Sizi en çok neler mutlu eder?
Pratik olun, zamanınızı çalan şeylerden yavaş yavaş uzaklaşın. Bu belki bir iş arkadaşınız, belki geveze bir komşunuz. Ayıklayın, daha güzel şeylere zaman kalsın...
İyi pazarlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder